تنگی نفس بعد از جراحی بینی

اگر به تازگی بینی خود را جراحی کرده اید و نگران ماندگاری مشکلات تنفسی هستید ، بهتر است بدانید این مورد یک عارضه طبیعی است و ماندگاری دائمی ندارد. در این شرایط موثرترین راه تا رسیدن به بهبود کامل ، تنفس از طریق دهان است. اگر پس از اتمام دوره ریکاوری همچنان نفس کشیدن برای شما آزاردهنده بود بهتر است به جراح بینی مراجعه کنید. بعضی اوقات تنفس به حدی سخت است که نیاز به جراحی بینی ترمیمی دارد. عمل بینی دو هدف زیبایی و درمانی دارد. در صورتی که هر کدام از این موارد به درستی اصلاح نشود این پروسه موفقیت آمیز نخواهد بود. تنفس بعد از جراحی بینی

آیا مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی ، طبیعی است ؟

خروج ترشح از محل جراحی امری عادی است. خون های خشک شده در حفره بینی در صورتی که با ورم همراه باشد موجب گرفتگی بینی شده و زمینه تنگی نفس را ایجاد می کنند. با خارج شدن این ضایعه ها از داخل بینی می توان به شکل عادی نفس کشید. برای تخلیه خون های خشک شده می توانید از سرم های شستشو دهنده استفاده کنید.

انواع مشکلات تنفسی بعد از رینوپلاستی 

  • گرفتگی بینی : بینی بعد از اتمام فرایند ، داخل و خارج این ناحیه دچار ورم می شود. این تورم فضای تنفسی را محدود و به ندرت مسدود می کند. این اتفاق سبب گرفتگی بینی می شود.
  • سوت کشیدن بینی : حین دم و بازدم صداهایی به شکل صدای سوت از بینی خارج می شود. که اصلی ترین علل آن گوشت شدن غیر استاندارد سوراخ های بینی ، پولیپ ، حساسیت و آلرژی سینوس ها است. این مشکلات به خارج شدن هوا همراه با صدا کمک خواهد کرد.
  • تنگی نفس : نفس کشیدن سخت بعد از جراحی بینی به دلیل وجود لخته خون و مخاط در بینی پیش می آید. این مورد در بیشتر افرادی که رینوپلاستی انجام داده اند دیده شده است. معمولا این عارضه بعد از یک ماه برطرف می شود. 

 

علت به وجود آمدن مشکلات تنفسی بعد از عمل زیبایی بینی 

  1. چسبیدگی تیغه میانی به دیواره های جانبی : تیغه بینی وقتی خاصیت چسبندگی پیدا کند به نزدیک ترین بخشی که در کنارش باشد می چسبد. در نتیجه این اتصال بینی کیپ شده و بیمار دچار تنگی نفس می شود. 
  2. چسبیدن زخم های داخل بینی به یک دیگر : به علت فضای محدود داخل بینی ، برش های جراحی نزدیک بهم خواهند بود. قسمت های جراحت دیده در فرایند بهبود بهم متصل خواهند شد. این مورد می تواند در بسته شدن مجراهای تنفسی موثر باشد. 
  3. تورم بینی : التهاب در بافت های بینی سبب مسدود شدن موقتی مجاری تنفسی می شود و نفس کشیدن را برای بیمار سخت می کند. 

کسانی که مشکلات تنفسی دارند می توانند بینی شان را رینوپلاستی کنند ؟

شایع ترین نوع مشکل در تنفس آسم است. بیماران مبتلا به آسم محدودیتی برای جراحی بینی ندارند. چرا که پیش آمد حمله آسم را قبل از به وجود آمدن می توان کنترل کرد. نکته قابل توجه این است که بیماران باید در روز عمل داروهای خود را به همراه داشته باشند. ولی اسپری های استنشاقی نیاز نیست که قبل از جراحی بینی استفاده شوند. 

تنگی نفس بعد از جراحی بینی خطرناک است ؟

در موارد زیادی احساس تنگی نفس بعد از رینوپلاستی عادی اطلاق شده است که با برداشتن پانسمان ، تامپون و رعایت نکات مراقبتی تنفس سخت از بین خواهد رفت.

راهکارهایی برای کمک به نفس کشیدن بعد از جراحی بینی 

در روز های اولیه بعد از عمل بینی از کمپرس سرد برای کاهش ورم و التهاب بینی استفاده کنید. توجه داشته باشید که کمپرس را به طور مستقیم روی پوست و بینی قرار ندهید. 

در صورتی که به حساسیت مبتلا شده اید ، در این باره با پزشک مشورت کنید تا داروهای ضد حساسیت مناسب شما را برایتان تجویز کند. 

شستشوی مرتب بینی به حفظ بهداشت این ناحیه و باز شدن مجرای بینی کمک شایانی خواهد کرد.

چند روز بعد از جراحی می توان با بینی نفس کشید ؟

بسیار مهم است که زیباجو بعد از فرایند رینوپلاستی بتواند با بینی نفس بکشید و دم و بازدم را به شکل منظم انجام دهد. در جراحی بینی به سبک فانتزی گاهی پزشک سعی می کند تا تیغه بینی را بسیار باریک کند. باریک شدن بیش از حد لوله های بینی یکی از علل مهم مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی به شمار می رود. ولی در حالت کلی نفس کشیدن با بینی بعد از یک هفته به آسانی امکان پذیر است. البته تنفس با دهان تا زمانی که پزشک دستور داده است الزامی میباشد.  

سخن پایانی

 در بخش های بالا مواردی که موجب گرفتگی بینی و مشکل در تنفس می شدند را بررسی کردیم. اگر قصد انجام جراحی بینی را دارید بهتر است ، بهترین جراح بین لاهیجان را برای انجام این فرایند انتخاب کنید و مراقبت های بعد از عمل را جدی بگیرید. رعایت نکات عنوان شده به شما در تحمل این شرایط کمک خواهد کرد. 

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

دکتر ربانه رجبی نژاد

متخصص جراحی زیبایی بینی

نظرات

0 0 رای ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها