مراقبت های بعد از جراحی لوزه

مشکلات مربوط به لوزه ها در برخی از افراد به حدی زیادی است که با درمان دارویی رفع نشده و می بایست فرد جراحی لوزه انجام دهد. یکسری نکات و دستورالعمل ها تحت عنوان مراقبت های بعد از جراحی لوزه وجود دارند که با رعایت صحیح آن ها می توان به روند بهبودی افراد سرعت بخشید که در ادامه این نکات را برای تان آورده ایم.

مراقبت های بعد از جراحی لوزه

مراقبت های بعد از جراحی لوزه

از جمله نکات مراقبتی بعد از جراحی لوزه ، که افراد باید در کوتاه مدت آن ها را رعایت نمایند عبارتند از:

  • پس از عمل لوزه پزشک داروهایی را برای تان تجویز می نماید، این داروها را به طور مرتب و طبق دستور پزشک تان مصرف کنید.
  • از مصرف خودسرانه دارو اجتناب نمایید زیرا مصرف برخی داروها همچون داروهای استروئیدی مثل وارفارین غلظت خون را کاهش داده و موجب افزایش احتمال خونریزی می شود.
  • لازم است بیمار به منظور معاینه و چکاپ مجدد، حداقل یک هفته بعد از جراحی لوزه به پزشک خود مراجعه کند.
  • از دیگر موارد مهم مراقبت های بعد از جراحی لوزه داشتن تغذیه مناسب می باشد. حداقل تا 7 روز از بستنی، نوشیدنی های سرد، سوپ، فرنی و سایر غذاهای نرم در رژیم غذایی خود استفاده نمایید.

مراقبت های بعد از جراحی لوزه

ادامه نکات مراقبتی بعد از جراحی لوزه

  • بعد از گذشت یک هفته فرد مجاز به مصرف غذاهایی مثل شیربرنج و دمی برنج بوده و بعد از 15 روز می تواند سایر غذاها را نیز میل نماید.
  •  بروز عوارضی مانند وجود مشکل در صحبت کردن و غذا خوردن، متورم شدن زبان کوچک، ایجاد لایه ای سفید رنگ بر روی زخم و بروز گلو دردی که به گوش درد منجر شود کاملاً طبیعی بوده و بعد از حدود 2 هفته و به تدریج رفع خواهد شد.
  • از مهم ترین نکته در مراقبت های بعد از جراحی لوزه می توان به نداشتن فعالیت شدید بدنی اشاره نمود از همین رو بهتر است فرد، از انجام ورزش و فعالیت های سنگین روزمره خودداری نموده و حداقل تا 4 روز استراحت کند.
  • توصیه دکتر ربانه رجبی نژاد برای سرعت بخشیدن به روند بهبودی این است که افراد بعد از هر وعده غذایی دهان خود را با سرم نمکی شستشو دهند.
  • رفتن به حمام بعد از 1 هفته مانعی ندارد.

مراقبت های بعد از جراحی لوزه

نکته ای در رابطه با جراحی لوزه

یکی از شایع ترین شکایات افراد بعد از جراحی و در فاز مراقبت های بعد از جراحی لوزه این است که به دلیل خوردن غذاهای جامد و سفت دچار خونریزی شده اند. در چنین شرایطی به نکات زیر توجه نمایید:

  • آرام بوده و خونسردی خود را حفظ نمایید.
  • از آب سرد و تکه های یخ برای شستشوی دهان خود استفاده کنید.
  • از خارج بر روی گردن و گلوی خود کمپرس آب یخ قرار دهید.
  • در صورتی که انجام نکات مراقبتی فوق مربوط به مراقبت های بعد از جراحی لوزه موجب کنترل خونریزی نشد، لازم است تا به پزشک مراجعه فرمایید.

مراقبت های بعد از جراحی لوزه

 

سایر مراقبت های بعد از جراحی لوزه برای مدت زمان طولانی تر

  1. فرد باید به مدت 1 سال بعد از جراحی لوزه تحت مراقبت باشد.
  2. از مصرف موادغذایی و تنقلات همچون سس، ترشی، انواع پفک، چیپس و غیره که امکان بروز حساسیت در صورت استفاده از آن ها وجود دارد بپرهیزید.
  3. در صورت مواجهه با اختلالاتی مثل خرخر شبانه، انسداد بینی، تنفس دهانی، کاهش شنوایی و غیره به پزشک مراجعه نمایید.

بطور طبیعی بعد از عمل لوزه در فاز مراقبت های بعد از جراحی لوزه  درد را تجربه خواهید کرد که اکثر پزشک ها با تجویز ایبوبروفن یا سایر قرص های استامینوفن سعی در کاهش درد دارند. البته با توجه به سن بیمار ، مصرف دارو با دوز مناسب توصیه می شود. برای اطفال معمولاً پزشکان داروهای بلعیدنی ، مثل انواع شربت ها یا شیاف را توصیه می کنند. طریقه مصرف بطور، معمول طی 48 ساعت تا 72 ساعت بعد از عمل است. بهترین زمان مصرف داروها یک ساعت پیش از غذا است تا هنگام بلع غذا زیاد اذیت نشوند.
همچنین ، خشک شدن گلو منجر به درد بیشتر آن می شود ؛ بنابراین ، بهتر است از دستگاه بخور برای مرطوب کردن فضا استفاده نمایید.
بعضی کودکان به دلیل تلخ بودن طعم دارو ممکن است از خوردن آن امتناع کنند که در چنین شرایطی می توانید داروهای طعم دار را جایگزین نمایید. همچنین ، می توانید برای طعم دادن به دارو از مقداری ژله یا بستنی استفاده کنید.

مراقبت های بعد از جراحی لوزه و تغذیه

پس از برداشتن لوزه ، تغذیه و رعایت مراقبت های لازم ، برای کمک به بهبود سریع بسیار مهم است. معمولاً این مرحله بعد از عمل با ناراحتی و مشکلاتی همراه است ، ولی با توجه به نکات ذکر شده روند بهبودی را سرعت بخشید.
سعی کنید مایعات بیشتری به خورد بیمار دهید ، چون نقش مهمی در مرحله مراقبت های بعد از جراحی لوزه دارد. آب، نوشابه ها، نوشابه های بدون گاز و گازدار برای هیدراته نگه داشتن بدن بسیار مفید هستند. غذاهای نرم مانند سوپ، پوره میوه و سبزیجات، پاستا و ماست برای بلعیدن راحتتر هم پر تاثیرند. از غذاهای تند مانند سس فلفلی ، گوجه فرنگی و پرتقال پرهیز کنید ، زیرا می توانند باعث تشدید درد لوزه ها و افزایش التهاب شوند.
همچنین می توانید از مکمل ها و ویتامین هایی ، مثل ویتامین سی برای بهبود سریع تر زخم ها مصرف کنید.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

دکتر ربانه رجبی نژاد

متخصص جراحی زیبایی بینی

نظرات

5 1 رای
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها