برخی از افراد فکر می کنند که برای داشتن یک جراحی بینی موفقیت آمیز، انتخاب یک جراح بینی خوب کافی می باشد در صورتی که چنین نبوده و خود فرد نیز نقش موثری در رضایت بخش بودن نتیجه جراحی زیبایی بینی دارد. برای اینکه بهترین نتایج از جراحي حاصل شده و عوارضی در حین انجام این جراحی زیبایی و به دنبال آن برای فرد ایجاد نشود، بیماران باید اقدامات قبل از جراحی بینی را به دقت رعایت کرده و انجام دهند.
انتخاب بهترین جراح بینی
بعد از اینکه تصمیم به جراحی بیني گرفته و اطمینان حاصل کردید که کاندیدای مناسبی برای این عمل زیبایی هستید به عنوان اولین گام از اقدامات قبل از جراحی بینی باید یک جراح بینی را انتخاب کرده و با این کار تا حد زیادی موفقیت آمیز بودن نتیجه جراحی زیبایی بینی را تضمین کنید.
ویژگی هایی که در ادامه آورده ایم از جمله بارزترین ویژگی های یک جراح بینی خوب است که می بایست آن ها را در حین انتخاب جراح در نظر بگیرید:
- داشتن وجدان کاری بالا
- صبور بودن
- داشتن برخورد خوب با مراجعان
- برخورداری از قدرت تصور بالا
- آگاهی از اصول زیبایی شناسی و ریاضی
- بررسی وضعیت سلامت بیماران
- تجویز آزمایشات و عکسبرداری های لازم
- در نظر گرفتن سلیقه بیماران
- داشتن تجربه زیاد عمل بیني
- موفقیت آمیز بودن کارنامه کاری و غیره.
اقدامات قبل از جراحی بینی چیست؟
- بعد از اینکه با صرف دقت و زمان کافی جراح دماغ تان را انتخاب کردید تمام انتظارات و توقعات تان از این جراحی زیبایی را با ایشان در میان بگذارید.
- به طور صادقانه به سوالاتی که پزشک از شما در رابطه با وضعیت سلامت، سوابق ابتلا به بیماری های مزمن، مصارف و حساسیت های دارویی تان می پرسند پاسخ دهید.
- پزشک برای اطمینان حاصل کردن از اینکه شما از نظر جسمی شرایط لازم برای عمل بینی را داشته و انجام این جراحی زیبایی خطری برای شما نخواهد داشت آزمایشاتی را برای تان تجویز می نماید که انجام آن ها ضرورت دارد.
- در صورتی که به دارو یا حتی غذای خاصی حساسیت دارید پزشک خود را از این موضوع مطلع سازید.
- مصرف سیگار و مشروبات الکلی به دلیل اینکه میزان اکسیژن خون را کاهش داده، ترمیم بخیه ها را با مشکل روبرو کرده و موجب کندی روند بهبود زخم ها می شود به مدت 2 هفته قبل از جراحي بیني ممنوع است.
- پزشک برای اینکه بتواند به دقت نسبت میان اجزا را بررسی کرده و به این ترتیب بهترین فرم بینی را برای تان انتخاب کند یکسری عکسبرداری را برای تان تجویز می کند که باید آن ها را انجام دهید.
- مصرف داروهایی همچون ویتامین E و وارفارین باعث کاهش غلظت خون شده و در انعقاد خون اختلال ایجاد می کند لذا توصیه می شود که به مدت 2 هفته قبل از عمل مصرف این داروها را متوقف نمایید.
- به مدت 8 ساعت قبل از عمل بیني چیزی میل نکرده و شب قبل از آن شامی سبک میل کنید.
سایر اقدامات قبل از جراحی بینی
فراهم کردن امکانات و مواد غذایی
از آن جایی که بعد از انجام جراحي بینی شما باید چندین روز استحرات کنید، توصیه می شود محل استراحت خود را آماده کنید. یخچال خود را از غذایی که باید بعد از جراحی میل کنید مانند سوپ پر کنید. همچنین بهتر است کمی آب کرفس یا هویچ آماده کنید تا با مصرف آن ها میزان تورم و کبودی ناشی از عمل بينی کاهش پیدا کند.
نوشیدن کایعات و به همراه داشتن دستمال مرطوب
قبل از انجام رینوپلاستی نوشیدن مایعات و آب فراموش نشود.
از آنجایی که در حین عمل و چندین هفته بعد از آن باید از راه بینی نفس بکشید بهتر است به همراه خود دستمال های مرطوب یا کرم های مرطوب کننده لب به همراه داشته باشید تا از خشک شدن و پوسته پوسته شدن لب ها جلوگیری کنید.
هماهنگی با یک شخص برای کمک به شما
از آن جایی که بعد از عمل به مدت چندین روز نمی توانید به تنهایی کار های خود را انجام دهید بهتر است قبل از رفتن به اتاق عمل با خود یک همراه بیاورید تا ایشان هم بعد از عمل در کنار شما باشند و هم پس از مرخص شدن شما را به خانه برساند.
سرما خوردگی
یکی از مهم ترین اقدامات قبل از جراحی بینی مراقبت از خود در برابر ابتلا به بیماری های متفاوت است. تا زمان انجام عمل به خوبی از خود مراقبت کنید تا دچار سرما خوردگی نشوید، زیرا در زمان سرماخوردگی بینی و سینوس ها به طور کامل درگیر می شوند و باعث می شوند روند بهبودی با مشکل رو به رو شود.
آزمایشات قبل از جراحی بینی
همانطور که گفته شد پزشک برای اطمینان از سلامتی شما آزمایشاتی را از شما دریافت می کند. این آزمایشات برای کنترل میزان انعقاد خون و وضعیت سلامتی شما تجویز می شود. آزمایشاتی را که دکتر قبل از انجام عمل از شما دریافت می کند عبارت اند از:
- کنترل مشکل انعقادی خون
- تست قند خون
- تست ایدز
- HCV Ab
- HbsAg
از مهم ترین ازمایشاتی که جزء اقدامات قبل از جراحی بینی است و برای خانوم ها تجویز می شود، آزمایش بارداری می باشد. لازم به ذکر است که ممکن است بیهوشی یا دارو های مصرفی بر روی سلامت جنین تاثیر منفی بگذارد. از همین رو انجام عمل بیني بر روی خانم های باردار امکان پذیر نمی باشد و پزشک توصیه می کند زمان جراحی را به چندین ماه بعد از زایمان تعویق بیافتد.
انجام عکس برداری
یکی دیگر از اقدامات قبل از جراحی بینی که در قسمت فوق اشاره شد گرفتن عکس از قفسه سینه، سی تی اسکن و نوار قلب می باشد. که در ادامه علت انجام آن ها را بیان می کنیم:
سی تی اسکن
پزشک این کار را برای دریافت آگاهی از وضعیت دقیق بینی انجام می دهد. چرا که با انجام آن می توان میزان انحراف تیغه بینی و گرفتگی های آن را به خوبی تشخیص داد.
انجام نوار قلب
نوار قلب نیز به دلیل اندازه گرفتن سیگنال های الکتریکی که باعث می شوند ریتم ضربان قلب کنترل شود صورت می گیرد. در نوار قلب موارد دیگری همچون حملات قلبی، میزان ضربان قلب، مرتب یا نامرتب بودن ضربان قلب تشخیص داده می شود.
عکسبرداری از قفسه سینه
این عمل برای بررسی سلامت ریه ها، مشکلات موجود در قفسه سینه و تنظیم وضعیت تنفس بیمار در زمان بیهوشی انجام می گیرد.